Pasi spre Interior
Spune Da vietii!

0722228035
d a c i a n a [at] p a s i s p r e i n t e r i o r . r o

Armonizare in Cuplu

cuplu ornament wide« Ezit in fata sarcinii de a gasi un limbaj prin care sa exprim nenumaratele paradoxuri ale iubirii.
Aici se afla tot ce e mai maret si tot ce e mai neinsemnat, tot ce e mai indepartat si tot ce e mai apropiat, tot ce e mai elevat si tot ce e mai josnic, si nu putem vorbi de o parte fara sa vorbim de cealalta. Orice am spune cuvintele nu pot exprima intregul.» C. G. Jung

Intr-un cuplu cota iubirii marcheaza calitatea relatiei si a dragostei intre cei doi parteneri. Schimburile verbale, corporale, emotionale si energetice abunda. Ele ofera, in momentele fericite, bucurii, emotii, hohote de ras, stare de bine, destindere, liniste sufleteasca, delicii, placeri… Iar in momentele dificile, furii, tensiuni, suferinte, descurajari, nelinisti , temeri… Cand cota iubirii este suficient de ridicata, se face schimb de cuvinte in dialog, gesturile legaturii raman si se imbogatesc. Cota iubirii creste.

Cota de alerta corespunde nivelului atins in deteriorarea relationala si amoroasa. Aceasta cota de alerta semnalizeaza in permanenta pericolele la care este supus cuplul, cand crizele traite sunt exagerate sau minimalizate, ignorate sau analizate. Evitarea crizei nu rezolva nimic. A fi intr-o continua criza complica relatia. In orice caz cand crizele se lovesc de cuvinte nepotrivite, sentimente nesincere, taceri, retrageri in sine, atitudini jignitoare, distante sau violente, ele nu sunt nici tratate nici traversate bine.

Nu exista cuplu fara dificultati, fara obstacole. Aceia dintre noi care au o relatie de cuplu o stiu prea bine. Dar, pe de alta parte, indiferent care este gradul maxim atins de cota de alerta, revenirea la cota iubirii este intotdeauna posibila.

Aceste pasaje sunt preluate din cartea lui Monique Fradot « De ce el ? De ce ea ? Forta vindecatoare a cuplului». Am preferat sa o citez, pentru ca am avut norocul sa invat de la ea personal si stiu ca este o maestra in arta relationarii.

cuplu ornament lg w