Pasi spre Interior
Spune Da vietii!

0722228035
d a c i a n a [at] p a s i s p r e i n t e r i o r . r o

Noi

Daciana

 

Cine sunt eu? In primul rand sunt un om…

Sunt un om care iubeste viata. Viata in mine si viata in ceilalti. Imi place sa cred ca viata poate fi frumoasa pentru oricine, ca ea poate fi traita cu entuziasm. Doar ca de cele mai multe ori nu stim  sau am uitat sa facem asta. Este ceva ce avem nevoie sa redescoperim. Am ingropat undeva adanc in noi placerea de a trai deplin, am ingropat-o sub multa suferinta si lipsa de iubire.

In al doilea rand sunt femeie si va spun asta pentru ca foarte mult timp nu eram de loc multumita undeva adanc in mine ca sunt femeie. Am redescoperit placerea de a trai energia feminina: placerea de a fi femeie, placerea de a descoperi energia feminina in mine, in celelalte femei, in univers.

Si chiar daca sunt o femeie care nu are copii, ceea ce mi-a provocat o mare suferinta la un moment dat, am invatat ca pot da viata altfel. Ca sunt nenumarate feluri de a da viata.

Legat de viata profesionala, drumul meu spre a face ceva din pasiune a fost destul de sinuos.

Am inceput cu fizica; eram curioasa, dornica de a invata, speram sa descopar tainele universului. Le sunt recunoscatoare acestor ani pentru ca simt ca mi-au dat structura, putere de analiza si de concentrare. Apoi am lucrat in bussines – unde am invatat sa organizez, sa construiesc, sa lucrez cu oamenii. Din pacate am fost atat de prinsa in ceea ce faceam incat aproape am uitat de mine. O perioada foarte dificila m-a ajutat sa ma redescopar. Am inceput sa inteleg ca sunt mai mult decat o minte, ca am un trup, ca am emotii, am un suflet. Si pentru ca toate acestea sa functioneze in armonie, fiecare dintre ele au nevoie de atentie, de ingrijire, de dragoste. In prezent sunt psihoterapeut.

Pregatire profesionala

Am ales psihologia transpersonala pentru ca mi s-a parut cea mai aproape de cautarile mele – ea extinde limitele psihologiei traditionale catre spiritualitate.

Am urmat cursurile de formare in psihoterapie transpersonala la Irett (Institut du recherches pour therapies transpersonnelles), Franta. Tot la IRETT (Institut de Recherche et d’Etude en Therapie Transpersonnelle) am terminat cursul de formare in respiratie holotropica. Le sunt profund recunoscatoare profesorilor mei Bernadette Blin-Lery, Brigitte Chavas, Francis Lery, Pierre Janin si Monique Fradot.

Am urmat deasemenea programul initiat de The Four Winds – Healing the Light Body School (Scoala Vindecarii Corpului de Lumina).

O alta pregatire pe care o consider importanta pentru formarea mea este cursul lui Jean-Michel Demelt si Chantal Demelt –  La rearmonisation energetique (Rearmonizarea energetica). Aceasta abordare porneste de la kinetoterapie energetica, urmarind inlaturarea tensiunilor care apar in corp, dar totodata cautand emotiile ce se ascund in spatele acestor tensiuni pentru a lucra cu ele.

Activitati propuse: psihoterapie, respiratii holotropice, aquanima, medicina energetica, armonizare in cuplu.

Constantin

De la chimie la ALchimie.

Am inceput sa cunosc lumea întâi prin ochii copilului curios si cautator pentru care chimia dezlega misterele lumii.  Experientele de chimie dintr-o emisiune scolara a copilăriei mele erau pentru mine magice.  Nu e de mirare ca am devenit chimist. Profesiei de chimist ii datorez multe bucurii ale ceretatorului care reuseste sa vada acolo unde altii nu vad. Anii lucrati in cercetare m-au facut sa vad si ce fabuloasa putere are  intuitia,  sa simt ca dorintele noastre profunde modeleaza realitatea din jur. Si toate acestea traindu-le intr-o lume pe care o consideram strict materialista. Cum altfel când copilaria si tineretea au fost in comunism?

Cele invatate in legătura cu puterea intuitiei, a dorintelor, determinarii am ajuns sa le utilizez pana la momentul in care am simțit ca lucrurile TOATE s-au împlinit. Atunci a apărut marea întrebare ” Si care e rostul nostru, ce TREBUIE sa facem in lumea asta?” Grea întrebare care rascoleste viața si face ca nimic sa nu mai fie cum a fost. Viața m-a dus de la chimie la…ALchimie.

Pe drumul cautarii interioare, am intalnit-o pe Daciana.

Pregatire profesionala

Preocuparile mele pornite din pasiune si căutare personală s-au așezat pana acum in pregătirea de asistent in respiratie holotropica ( IRETT – Franta)  live/ soul/ spiritual coaching – samanism ( The Four Winds)

Activitati propuse: respiratii holotropice, aquanima, calea magica, armonizare in cuplu.