Pasi spre Interior
Spune Da vietii!

0722228035
d a c i a n a [at] p a s i s p r e i n t e r i o r . r o

Respiratie Holotropica

res ornament wide« Numeroase sunt caile… Si toti cei care inca le parcurg, traversind mari si munti, furtuni, piscuri inzapezite, nu urmeaza decat doua drumuri, unul ducand catre cunoastere, celalalt cautand dragostea. Dar odata gasita valea celesta, toti isi dau seama ca drumurile lor se confunda, ca nu exista cunoastere fara dragoste si ca dragostea de fapt este cunoastere. Drumul lor anevoios trece prin acelasi pasaj ingust care nu are decat o singura poarta secreta: respiratia. »
C.M.Chen

Literal, respiratie holotropica inseamna deplasarea catre totalitate (in greaca „holos” inseamna intreg, „trepein” inseamna ‚a ne deplasa intr-o directie’). Respiratia holotropica este un proces in care cu ajutorul muzicii si al hiperventilatiei (pe o perioada scurta de timp, la inceputul procesului)  se intra intr-o stare de constiinta largita. In acea stare de constiinta largita putem fi conectati la intreg, la univers, la informatie sau la noi. Este o stare de autoexplorare si vindecare la nivel psihic cât si mental in care, prin răspunsurile pe care le primim, emotional si fizic, corpul se eliberează de stări dificile, de tensiuni care ne țin in loc pe drumul devenirii noastre.

Respiratia holotropica a fost creata in anii 80 de catre Stanislav Grof, psihiatru, cercatator, scriitor si co-creator al psihologiei transpersonale.

Metoda combina intr-un mod natural o respiratie ampla si accelerata, cu o muzica specifica si lucru corporal personalizat. Ea permite mobilizarea potentialului de vindecare spontana specifica atat corpului cat si psihicului. Ridicand nivelulurile de energie fizica si psihica, respiratia holotropica activeaza inconstientul si memoria celulara si da acces la toate nivelurile psihicului : domeniu biografic(istoria personala), domeniu perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic).

Respiratia holotropica ofera posibilitatea de a trai experiente transformatoare si eliberatoare la nivel psihic, emotional si spiritual intr-un cadru securizant si protector, propice transformarii.

Respiratia holotropica se desfasoara in general in grup, dar sunt posibile si sesiuni individuale.

respi ornament lg w